Papež František v nové apoštolské exhortaci přikazuje všem katolíkům konvertovat na luterství

7. 2. 2017 16:20
Rubrika: Nezařazené

Jen pár hodin poté, co papež František publikoval své nejnovější dílo Reformatio si', řekl katolický teolog kardinál Walter Kasper novinářům, že ačkoli exhortace papeže Františka přikazující všem katolíkům konvertovat na luterství může být náročná na pochopení, on se nicméně modlí, aby všichni katolíci měli víru v téhož Ducha svatého, který nejenže vybral Františka, aby se stal papežem, ale také "byl nástrojem v díle sv. Martina Luthera."

"Rád bych zdůraznil, že i když na tuto exhortaci čekáme již několik set let, tak je konečně tady," řekl Kasper. "Namouduši, myslím, že kontroverze kolem Reformatio si' jsou absurdní. Luther reformoval zkaženou církev, což znamená, že jeho myšlenky byly kvalitnější než katolická víra, a jelikož nás Bůh volá k velkoleposti, měli bychom tedy přijmout kvalitu a velkolepost Lutherova díla."

"Poslouchejte a poslouchejte mě pozorně," pokračoval Kasper. "Mám 95 tezí, ale papež není jednou z nich. Chápu to a chápe to František. A proto od zítřka se papež František zříká titulu Hlava nevěstky babylonské a žádá, aby byl nazýván prostě "pastor Jorge". Dostal místo na částečný úvazek pomocného pastora pro mládež u Luterské církve smířeni v Louisville, Kentucky. Žádáme každého o modlitbu, ať se mu daří dobře."

Zobrazeno 732×

Komentáře

JiKu

A nemohlo by to být náhodou obráceně? Nejdřív by se zřekl a pak by podepsal exhortaci?

ParanoidAndroid

Kdo jste vy, abyste soudil?

JiKu

Já nesoudím. Já jsem se jen zeptal.
Zrovna tak, jako vy se jen ptáte.

Ale uznávám, že ptát se je v poslední době v Církvi zvlášť nebezpečná činnost.

šumivka

na tisickrate s vama. ...

JiKu

Nepolezeme jim do zelí. Paranoidandroid překládá občas agenturní zpravodajství ze světa, kdežto tisíckráte se věnuje domácímu zpravodajství :-)

Zobrazit 5 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio