Kardinál Burke požaduje prověrky nejvyššího stupně pro konvertity z protestantismu

8. 2. 2017 14:21
Rubrika: Nezařazené

V proslovu v Římě včera vpodvečer nastínil kardinál Burke své plány, jak bojovat s protestantskou teologií vstupující do církve, jež zahrnují lustrace konvertitů ke katolicismu.

Žadatelé budou testováni na to, zda drží tradiční katolickou víru včetně modlení ke svatým a eucharistie.

Papež František se Burkeho plánu vysmál a nazval ho pouhým "cynickým fíglem, jak podlézat tradicionalistům."

"Tyhlety takzvané 'prověrky' nemůžete brát vážně," řekl František novinářům. "Jak může Burke něco takového navrhovat s vážnou tváří, když sám je proti mnohému z nového tradičního katolického přesvědčení, jako například tomu, že rozvedené páry mohou chodit k přijímání?"

Podle Burkeho plánu bude uvalen zákaz na potencionální konvertity z náboženských společenství, která za sebou mají minulost teologického teroru, ačkoli není jasné, kterých společenství se to týká.

Ve svém projevu Burke původně navrhoval plošný zákaz všem protestantům, ale čerstvě to změnil na zákaz na základě seznamu protestantských společenství, jež exportují teologický teror, jako například jisté typy charismatických společenství a jezuité.

"Ti, kdo se drží liberálního vyznání nebo mají rádi animované mše, nebudou ke konverzi ke katolické církvi připuštěni," řekl. "A to i včetně papeže."

Zobrazeno 602×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio