Burke jmenován prefektem Kongregace pro údržbářské služby

17. 2. 2017 10:48
Rubrika: Nezařazené

Vatikán dnes oznámil, že papež František ustanovil kardinála Raymonda Burkeho prefektem nově vzniklé Kongregace pro údržbářské služby.

Františkovo rozhodnutí jmenovat do čela nového dikasteria zarytého konzervativce je jasným znamením, že František navzdory dřívějším neshodám s Burkem ve svém pontifikátu počítá.

Několik vatikánských zdrojů nám potvrdilo, že František si vybral Burkeho, protože je známý tím, že dobře "uklízí binec".

"Jeho Svatost si je dobře vědoma Burkeho posedlostí pořádkem," řekl vatikánský poradce Monsignor Leonardo Valdes. "Papež František si je dobře vědom, že Burke má, co se týče svinstva, tak trochu OCD a rád by ho viděl soustředit energii poněkud jiným směrem. Možná když se Burke zaměří na to, aby každý večer byly vysypány všechny odpadkové koše a podobně, konečně nějaký ten liturgický a morální svinčík přehlídne."

Nový vatikánský úřad bude mít na starost udržování pracovních prostor kurie a dalších pracovníků uvnitř vatikánských zdí v čistotě, takže jejich poslání šířit pokoj a ukazovat lásku Kristovu dojde rychlejšího uskutečnění.

Zobrazeno 973×

Komentáře

suposlav

Paradoxně jeho český fanklub touží, aby v Česku byly Burky zakázané :-)

WOAM

@ParanoidAndroid: Tak jsem to nemyslela, jistěže je známý, ale není tolik a tak dlouho jazykově zažitý. Zkus to srovnat třeba se jmény Goethe nebo Dante, co se taky čtou s -e na konci - tam už spoustu lidí lidí volí spíš variantu "bez Goetha/Danta", protože ta jména jsou už dlouho v jazyce vžitá a přejímala se v době, kdy se skloňovalo víc podle "pán", než podle "ten/náš", což při skloňování nově přejatých slov převažuje dneska. ;-) A tímto uzavírám své jazykové okénko. Zbytek kdyžtak v poště. ;-)

Zobrazit 9 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio