Papež zadá studii, která najde další způsoby matení lidí

13. 5. 2016 10:01
Rubrika: Nezařazené

Papež František včera řekl, že ustanoví komisi, která by prostudovala možnosti, jak by papež mohl lidi ještě více zmást a frustrovat, a ukázal tak otevřenost k přehodnocení v církvi dlouho dodržované tradice nemluvit spatra.

Jeho krok byl v médiích oslavován jako průlom těmi, kdo se léta dožadovali, aby jim bylo dáno ještě více materiálu ke spekulacím, a kdo citují výzkumy, podle kterých papež, jenž čte předem napsané a promyšlené proslovy, nic pro média nevyprodukuje a nemá tudíž význam.

Ale tento nápad se bude muset vypořádat s tuhým odporem mezi těmi, kdo věří, že zjistit, jestli existuje ještě více způsobů, jak mást lidi, je jen prvním krokem k popíjení během generálních audiencí, čemuž poslední papežové zabraňovali.

Během čtvrteční diskuse ve Vatikánu, která se v jednom momentu dotkla skutečnosti, že říct, že úplně absurdní myšlenka je možností jen proto, že jste zaskočeni, je samo o sobě absurdní, byl František otázán na možnost ustanovení komise na prostudování této problematiky. Jeho odpověď byla, ve zkratce, "Proč by ne."

"Ustanovit komisi, která by prostudovala otázku, jak ještě více znepříjemnit životy katolíků bránících církev před špatně informovanými?", řekl papež František hlasitě. "Myslím, že ano. Pro církev by bylo dobré, kdyby v této otázce měla jasno."

Později připojil: "Zdá se mi užitečné mít komisi, která by vyjasnila, jestli i mí následovníci by měli být zavázáni hovořit bez ohledu k již vyřešeným záležitostem."

Zobrazeno 556×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio