Mše je důvěrným setkáním s bližním

1. 4. 2016 15:31
Rubrika: Nezařazené

S vysvětlením, jak ústřední význam má důvěrné setkání s osobou bližního pro duchovní život, pozvala místní katolička Monika Filková dnes ráno své přátele na mši, aby také mohli zakusit milující přijetí od svých bližních.

"Mše je prvořadým místem intimního setkání s naším bližním," řekla Filková. Církev žádá ty, kdo tvoří mystické Tělo Kristovo, aby se shromažďovali alespoň jednou týdně a mohli tak přijmout živoucí přítomnost svých bližních během oběti mše svaté.

Filková pokračovala, že víra je především "osobním setkáním s kýmkoli, kdo zrovna sedí vedle tebe" a že zakusit jejich blízkost, jejich přátelství a jejich lásku je jediný způsob, jak se člověk ještě více může naučit poznávat svého bližního a milovat a následovat ho ještě těsněji.

"Slyšení Božího slova je pak setkáním člověka s člověkem sedícím při mši vedle tebe," pokračovala Filková. "Náš bližní je reálným ztělesněním Otcova věčného slova, které k nám sestupuje z nebe do naší pozemské existence, promlouvá k nám a vyučuje nás tajemstvím života."

"Především skrze pozdravení pokoje, jenž je zdrojem a vrcholem naší víry, se opravdu stáváme jedním," ukončila Filková své kázání. 

Zobrazeno 372×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio