František vs Benedikt: Úsvit milosrdenství - Nový film na motivy komiksů o hrdinech má strašlivé recenze

5. 4. 2016 14:06
Rubrika: Nezařazené

Je to už tři roky, co Benediktova kolosální bitva s Římskou kurií zpustošila Vatikán. Následoval úpadek duchovního života a morální ztráty na všech frontách, což zanechalo v mnoha katolících pocit hořkosti a bezmoci vůči církevní hierarchii. Povstává však s korupcí bojující kardinál Jorge Bergogolio a přesvědčen, že členové hierarchie obklopující Benedikta jsou hrozbou pro svatou Matku církev, se vydává na osobní cestu pomsty, aby ukončil jejich vládu ve Vatikánu, zatímco potměšilý Walter Kasper spouští svou vlastní kruciátu proti "Božímu rotvajlerovi".

František vs Benedikt: Úsvit milosrdenství je v právě v kinech a první recenze na nejnovější film vatikánského filmového universa nejsou nijak úchvatné.

Ačkoli film, který na katolickém filmovém serveru Slušné filmy dosáhl hodnocení 29 %, byl všeobecně kritiky rozcupován, při zahajovacím víkendu dle odhadů vydělal jen ve Vatikánu v přepočtu asi 1665 Kč.

Superpapežské zúčtování, jehož náklady se vyšplhaly v přepočtu skoro na 25 000 Kč, je pokusem Vatikánského filmového studia nastartovat franšízu, která by překonala velmi úspěšné protestantské filmové imperium, jenž má na svědomí kasovní trháky s výdělky v tisích korun Bůh není mrtvý, Bůh není mrtvý 2 a netrpělivě očekávánou novinku Bůh pořád ještě není mrtvý.

Ačkoli kritici film strhali, publikum dává filmu 65% hodnocení, což napovídá, že mnoho filmových fanoušků nemusí s kritiky nutně souhlasit.

"Řek bych, že to bylo docela bezva," sdělil nám jeden divák po shlédnutí filmu. "Jako jo, pár divných momentů tam bylo, například jak Benedikt a František přestali bojovat, když zjistili, že oba milují Ježíše. František sráží Benedikta k zemi, protože, víte, Benedikt je už starý, a než mu zasadí smtící ránu, Benedikt vzkřikne k Ježíši o milosrdenství, a František celý hned 'Proč jsi vyslovil to jméno! Proč jsi řekl Ježíš!' a oba si uvědomují, že milují Ježíše a přestávají bojovat."

Další divák nám řekl, že film byl celkem mdlý, ale teprve ve druhé polovině filmu to začalo být napínavé. "Jo, to pak začlo být zajímavé. Záporák Walter Kasper vypouští monstrum, jemuž říká Synoda, a Benedikt a František se musí spojit, aby ji porazili."

František vs Benedikt je čtvrtý v žebříčku nejvýdělečnějších zahajovacích víkendů komiksových adaptací, za třemi protestantskými filmy - Reformeři, Exkatolík-men a Temná noc duše povstala.

Zobrazeno 475×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio