František navštíví Kansas při příležitosti 26letého výročí zvolení papeže Michaela

8. 2. 2016 10:57
Rubrika: Nezařazené

Vatikán oznámil, že papež František v červenci navštíví Kansas, aby si připomněl výročí zvolení papeže Michaela. Návštěva Kansasu se uskuteční jen pár měsíců před návštěvou Švédska v upomínce na 500. výročí reformace.

Během cesty do Kansasu se papež zúčastní společné modlitby s konklavistickou koumunitou. Zpráva o návštěvě Kansasu byla vydána minulý týden poté, co se František dozvěděl že Michaelovi to letos nevyjde, aby dorazil do Říma k tomu, čemu ve vatikánských kruzích říkají "lítostibraní".

Oznámení bylo učiněno během týdne modliteb za jednotu křesťanů, kdy František požádal o odpuštění "za hříchy rozdělení, které bylo -ve sto procentech případů- způsobeno Církví."

"Je to všechno naše vina", řekl František představitelů protestantských, židovských, budhistických, muslimských a ateistických společenství. Muslimy žádám o odpuštění za způsobení křížových výprav. Naše protenstanské bratry žádám o odpuštění všeho, co jsme udělali, co způsobilo reformaci. A naše židovské bratry žádám o odpuštění za vše, co se stalo vašemu společenství následkem ukřižování. Rozhodně naše vina.

František poté připustil, že všechny špatnosti, které se v historii lidstva udály, dokonce i ty v dobách předkřesťanských, "byly vinou katolické církve" a pak pokračoval v tříhodinovém výčtu hříchů Církve.

"Nemůžeme vymazat co se stalo, ale nedovolíme, aby tíha minulých zranění kontaminovala naše vztahy," řekl František v basilice svatého Pavla za hradbami. "Tak tedy nabízím tuto basiliku papeži Michaelovi a všem deseti jeho ovečkám."

Zobrazeno 572×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio