Na synodě vypukla bitka

9. 10. 2015 10:01
Rubrika: Nezařazené

Dle zpráv očitých svědků ve čtvrtek ráno vypukla na synodě během 90hodinového úvodního proslovu maďarského kardinála Pétera Erdőa obrovská bitka.

Potyčka začala poté, co se zdálo, že kardinál ukončil svůj čtyřdenní zahajovací proslov, ale přítomné jen informoval, že po krátké čurpauze začne druhou půlku svého projevu. Na obrazovém záznamu, který obdržela naše redakce, je vidět unavený a rozladěný kardinál Walter Kasper, jak křičí na Erdőa, aby už "sklapnul a konečně začal s přijímáním pro rozvedené", zatímco arcibiskup Charles Chaput popadl něco, co vypadalo jako kadidelnice, zapálil to, párkrát to roztočil a pak vypustil směrem k hlavě německého kardinála.

"Úžasně rychle se to vyhrotilo," řekl nám svědek. "Než bys řekl švec, přiřítí se ňáky německý biskup a začne kolem sebe rozhazovat výtisky Laudato si' jako nindža hvězdice. Zasáhl spoustu lidí, všude samá krev."

V jednu chvíli vidíme papeže Františka, jak se od sebe snaží kardinály odtrhnout, ale je soupeřicími stranami vytlačen pryč.

Videozáznam taky ukazuje kardinála Roberta Saraha, jak se drápe na koně a pak mu podávájí štít a meč a slyšíme jak se během čtvrthodinového přerušní bitky snaží motivovat svou stranu kardinálů.

"Jsem kardinál Sarah," obrací se mocným hlasem na velkou skupinu kardinálů před sebou. "A vidím kolem sebe celou armádu biskupů připravených na odpor hříchu! Přišli jste bojovat jako pravověrní muži. A to taky jste! Co budete dělat bez pravověří? Budete bojovat?"

Na záznamu slyšíme jednoho kardinála, jak říká, že skupina pravověrných je v menšině, a pak vykřikne: "Ne, utečeme... a dáme rozvedeným přijímání!"

"Ano!" vzkřikne Sarah. "Bojujte a možná zemřete. Utečte a budete alespoň chvilku žít a podávat rozvedeným a znovusezdaným přijímání. A když jednou budete na svých farách umírat, nebudete chtít vyměnit všechny ty dny ode dneška do posledního za jednu šanci, jen jedinou šanci, přijít sem jako stárnoucí a plešatějící muži a říci našim nepřátelům, že nám můžou vzít život, ale nikdy nepřekroutí naši nauku! Jejda, počkat, oni už ji překrucují... No nejsou ti němečtí biskupové ale záludná banda? Prchejte!"

"Ne tak rychle", objevil se Benedikt, vyhrnul si sutanu a vyšvihl se na svého koně.

 

Zobrazeno 712×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio