Katolíci požadují důkladnější katecheze, aby pochopili, jaké učení budou ignorovat

21. 8. 2015 22:20
Rubrika: Nezařazené

Již stovky podpisů nasbírala internetová petice adresovaná biskupské konferenci požadující lepší katecheze. Nauky neznalí katolíci se v petici spojili, aby se dobrali lepšího pochopení, jaké církevní učení budou nadále ignorovat.

Boleslava Jandáčková, organizátorka petice a pravidelná čtenářka serveru um**f**viny.com, nám řekla, že cítí potřebu lepší katecheze, protože léta nevědomě ignorovala učení ohledně antikoncepce a nemanželského soužití, aniž by vlastně věděla, že církev je proti těmto praktikám. Dále nám sdělila, že poté, co se začala v nauce vzdělávat na ekumenických a názorově otevřených internetových fórech, se cítí být povolána  poučovat všechny, kdo "nevědomě" popírali učení církve. "Teď, když lidem říkám, že nechodím ke zpovědi, už vím, že je to proto, že je mi to fuk, a ne z naprosté neznalosti."

Zobrazeno 531×

Komentáře

Filipek

V první řadě by bylo fér, kdyby nám někdo vysvětlil původ a skutečný význam listin produkovaných a odvozených od druhého vatikánského koncilu. I přesto, že se kardinál Razinger snažil skrze teorii "hermeneutiky kontinuity" osvětlit jakousi návaznost, nemůžu se zbavit dojmu, že na skutečnou katolickou tradici nenavazuje nic.

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio