Katolické církvi se v roce 2014 nepodařilo popravit ani jednu osobu

8. 1. 2015 15:27
Rubrika: Nezařazené

Pro to nejnetolerantnější a nejextrémnější náboženství na světě je to poněkud trapná statistika.

Zdá se, že katolická církev, jež je obecně známa jako nejnekompromisnější a nejdogmatičtější mezi světovými náboženskými institucemi, uzavře rok 2014 bez provedení jediné popravy.

Jak každý ví, katolická církev je představitelkou náboženství přísné doktríny, vládne z Vatikánu železnou pěstí nad každým aspektem života každého jednotlivého katolíka a zároveň neúnavně vnucuje své názory zbytku společnosti.

Ale z nějakého důvodu to byl pro katolickou církev na popravišti mizerný rok, když nezvládla zabít ani jednoho ze svých více než miliardy členů za to, že nežil v přísném souladu s jejím učením. Kromě toho Vatikán usmrtil z jiných náboženství přesně nula lidí za to, že odmítli konvertovat ke katolicismu.

Dokonce i někteří stoupenci islámu obecně známého jako náboženství míru a tolerance si našli o víkendech čas, aby popravili několik nevěřících. A přesto katolická církev, jež ani zdaleka nevypadá na to, že co má co do činění s mírem nebo tolerancí, dosáhla co se týče vnucování své víry neschopnosti zcela nové úrovně.

Jistě, 2015 je nový rok a tak, ale přiznejme si to. Pokud jde o netoleranci, jsme k pláči.

Zobrazeno 663×

Komentáře

Hali

Existují sice radikální až fundamentalistické skupiny v rámci křestanství, ale pokud vím, nemají snad nikde politickou moc. Alespoń ne takovou, jako radikální islamisté v mnoha muslimských zemích.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio