Druhý synod se bude soustředit na výuku základů katolického učení

22. 10. 2014 10:56
Rubrika: Nezařazené

Vatikán - Dnes bylo oznámeno, že druhý synod, předběžně plánováný na polovinu ledna, se bude soustředit pouze na výuku základů učení katolické církve.

Tato zpráva přichází jen několik dní poté, co papež František požádal účastníky synodu, aby "mluvili jasně," a povzbudil je, aby otevřeně hovořili. "Ať nikdo neříká 'To se nemůže říkatbudou si o mně myslet to či ono.' Všechno, co cítíme, je nutno říci, bez strachu," řekl František. Poté, co si přečetl špatně přeloženou, a jak se mnozí vyjádřili, "těžce vadnou" zprávu nazvanou Relatio Post Disceptationem, František zalitoval rozhodnutí, že požádal synodní otce, aby mluvili otevřeně, pravděpodobně proto, že přecenil jejich inteligenci.

Poradce papeže Františka naznačil, že než se začne s dalším synodem o rodině, tak by se synodní otcové měli naučit základům katolicismu.

"Synodu bude stát v čele 16letá africká katolička Zyana Ndiaye a očekává se, že bude pojednávat o takových věcech, jako Ježíš, církevhřích. Každý synodní otec, s výjimkou těch z Afrikybude zticha a bude ignorován, pokud se pokusí vyjádřit názor."

Papež František vydal prohlášení pro všechny, kdo se zúčastní budoucích synodů: "Ať každý říká: 'To se nemůže říkat, budou si o mně myslet to či ono.' Všechno, co cítíme, musí být zamlčeno, ze strachu, a to zejména pokud ze sebe chystáte udělat kaspara."

 
Zobrazeno 656×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio