Druhý zázrak Pavla VI. schválen poté, co kněz kázal o Humanae Vitae

10. 6. 2014 9:31
Rubrika: Nezařazené

Vatikán - Jen několik dní poté, co se papež Pavel VI. posunul o krok blíž k svatořečení, jelikož zázrak potřebný pro blahořečení byl formálně schválen, náš zdroj uvnitř vatikánské Kongregace pro svatořečení nám prozradil, že druhý zázrak byl schválen dnes ráno.

Zatím nevydaná zpráva Vatikánu uvádí, že díky zázračné přímluvě papeže Pavla VI. v létě 2012 pronesl neidentifikovaný kněz celou homílii na téma Humanae Vitae.

Kněz, jehož totožnost zůstává utajena, údajně pronesl kázání během Národníhoho týdne na podporu přirozeného plánování rodičovství v roce 2012, který se koná každoročně kolem 25. července k výročí vydání encykliky Humanae vitae papeže Pavla VI.

Jedna bývalá farnice, která byl přítomna v průběhu zázračné homílie, dnes řekla, že za celý svůj život nikdy neslyšela "něco tak obscénního. To bylo naposledy, co jsem vkročila do katolického kostela. Mnoho farníků, včetně mě, odešelo a ještě ten den se stalo členy unitářské obce přes ulici. Cítime se tam mnohem více přijati. Máme dokonce zumbajógu!"

Někteří farníci, třebaže nepochybně tímto šokujícím kázáním zaskočeni, se s váháním rozhodli zůstat v katolické církvi. "Zpočátku jsem byli tak zmatení," řekla Sarah Millerová, celoživotní katolička, studentka Ženských studií. "Náš kněz obvykle začíná promluvu citátem Paula Coelha nebo příběhem o postiženém štěňátku překonávajícím překážky, takže to celé bylo pro nás velmi nové. Bylo to v létě, na mši nebylo tolik lidí. Nastalo zvláštní ticho. Začal mluvit o... o věcech... věcech, které se ani neodvažuju vyslovit nahlas."

Třebaže farnost, kde byla homílie pronesena, od té doby ztratila více než 50 % svých farníků, pro jiné se stala poutním místem, na které se každoročně hrnou stovky lidí, aby políbili ambón, ze kterého ono kázání zaznělo.

Zobrazeno 607×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio